donderdag 2 december 2004

Misdaad loont

Op dit lijstje van het CBS staat dat vorig jaar 10,6% van de gemelde vermogensmisdrijven is opgelost.... Dat betekend dus dat 89,4% van de gemelde vermogensmisdrijven ongestraft gaan.

Dus in 9 van de 10 gevallen loont misdaad! Wow. Ik dacht altijd dat dat rond de 25%-35% lag.
Er staat nog bij dat de 'gemelde' misdrijven die misdrijven zijn die aangegeven zijn of tegengekomen door de politie zelf, waarbij er al een toetsing aan de wet heeft plaatsgevonden. Bij aangiftes die niet duidelijk op een wetsartikel zijn terug te voeren of nog onbekend in het strafrecht, zoals vormen van computerfraude, is geen sprake van een 'melding'. Het werkelijke aantal meldingen zal dus nog aanzienlijk hoger zijn waarmee het percentage 'oplossingen' nog lager is.

Maar ja durven we het nu ook.

2 reacties:

Blogger trekschuit zei...

Zegguuuhhhh Frankly, ik heb nog een Laserzeiltje te koop voor weinig, 1mnd oud €75 (kost nieuw €650), als je het nu overmaakt naar Postgiro 2962448 tnv Trekschuit, kom ik het wel even bij je langs brengen zodra ik het geld binnen heb.
Z'n kans krijg je nooit meer hoor Frankly, nooit meer, prachtig dit zeiltje, kan 'm zo aan iemand anders kwijt. Stom als je het geld nu niet overmaakt.......

02 december, 2004 16:03  
Anonymous Anoniem zei...

Hoeveel ken je der levere?

02 december, 2004 21:27  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage