maandag 4 oktober 2004

Dierendag

Als je het mij vraagt, afschaffen! Laten al die mensen die inspanningen doen voor en omtrent dierendag die inspanningen doen om stukjes natuur te bewaren voor eventueel aanwezige dieren.

Dat mensen elkaar bezighouden met moederdag, vaderdag etc. is al erg genoeg. Dat we ook dieren daarbij moeten betrekken is je reinste zelfbevlekking en schuldverwerking. Om over de commercie er omheen maar niet te schrijven.

Er is ook nog geen diersoort betrapt op het organiseren van een mensendag of houden de muizen stiekem een dag voor alle katten of kevers op deze wereld.

Het is ook weinig specifiek, dierendag. Is die dag bijvoorbeeld ook geschikt voor het extra verwennen van een roedel sprinkhanen in Noord-West Afrika? Het extra aan de spenen trekken van Bertha 231, de melkkoe van boer Theunisse? Of het aaien van vlooien in de pels van onze kater? (koos@harland.tk voor als je hem wilt mailen)

Er zijn wat dat betreft ongeschreven wetten die bepalen dat de dieren die onder het regime van 'dierendag' vallen een minimale aaibaarheidsfactor hebben en bij voorkeur door mensen zijn sufgefokt. De dieren zelf hebben daar hoegenaamd geen mallemoeoeoe aan inspraak in. Een paar militante duiven bij mij in de buurt denken daar anders over. Aan het geroekoe en de samenscholingen te merken, en alle geluidsoverlast die daaraan gepaard gaat, kun je er van uit gaan dat er iets op til is waarvan de FNV nog wat kan leren. Ze pikken het niet langer. Wat, dat weten we niet. Het maakt ook niet uit. Ze maken herrie, ze doen hun behoefte op ons zonnescherm en ik lust duif...

1 reacties:

Blogger trekschuit zei...

WE MAKEN GEHAKT VAN ZE!!!!!!!!!!!YYYEEEEAAAAAAAAA groetjes

05 oktober, 2004 23:11  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage