woensdag 2 juni 2004

Prijs lijkt niet zoveel uit te maken

Ben ik nou de enige of zijn er meer computer-amateurs of semi-pro's die dagelijks aan het vechten met de verschillende onderdelen van hun PC. Er zijn in dit rijke huis 2 PC's. Een 'gewone' al behoorlijk verouderde (Pentium II 233, ahum) en een vrij nieuwe laptop. Wat doe je dan, dan maak je een netwerkje met een draadloze verbinding voor de laptop en een gedeelde internetverbinding. Eerst werkt dat een tijdje goed maar dan gaat de WIFI verbinding loos. Dan doet-ie het weer even en dan weer niet. De helpdesk doet schijnbaar zijn best met gratis email support. Dus iedere twee dagen gaat er een mailtje heen en weer. "Heeft u dit of zus of zo al geprobeerd?" Vraagt de helpdesker dan, "Ja" zeg ik dan meestal. Volgende dag: "Heeft u ...", en ik weer "Ook geprobeerd, helpt ook niet. Dan na een week of twee blijft het stil van de helpdesk. Vreemd genoeg, zonder iets te wijzigen doet ook de draadloze verbinding het weer. Soms, meestal nou ja, geregeld, wel eens. Tot het moment dat er weer genoeg gespaard is voor een nieuw setje modderen we maar weer door.
Zo ook met de CD-speler in de auto. Het ding wordt standaard meegeleverd met de auto, de keus is dus beperkt. Heeft het 2,5 jaar uitstekend gedaan en dan gaat-ie hikken. Slaat af en toe een spoortje over. Een keer of 10 per cd. Het maakt niet uit of het gekopieerde of originele cd's zijn, het ding hikt. Maar natuurlijk net niet als de auto bij de garage staat voor een beurt. GRRR. Ach, wee e.d.
Zo is er nog een lamp in de slaapkamer die het af en toe wel doet en soms ook niet. En was onze laatste tv er een die ook begon met hikken. Soms floepte die uit. Niet op te lossen natuurlijk, 4 keer bij de reparateur gebracht, problemen bleven. Dus, dan maar een nieuwe kopen. Dit zou toch meer mensen moeten overkomen, in ieder geval het ge-etter met computers en virussen, spam en adware toch? Toch? Nou ja, tot later maar weer.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage