dinsdag 8 juni 2004

Geestelijk? Lichamelijk... Biochemisch!

Gisteren in de krant : 'Overspel bij vrouwen genetisch bepaald'

In het kort: Britse wetenschapper Tim Spector onderzocht 5000 vrouwelijke tweelingen en 5000 (!) 'gewone' vrouwen. Conclusie: de eventuele neiging van een vrouw om overspel te plegen is erfelijk bepaald. Hij spreekt in dit verband zelfs van een 'overspel-gen'.

Drie weken geleden in de krant: Burn-out (blijkt een ander woord te zijn voor depressie) is erfelijk bepaald. Ik deze berichten als een bevestiging van de stelling die ik al een poosje huldig: 'Geestelijk bestaat niet, alle kwalen zijn lichamelijk, ook de geestesziekten.' Met lichamelijk bedoel ik dan (bio)chemisch. Bepaald door hormonen, genen, aminozuren en weet ik wat je allemaal in je lijf stopt.

Vanaf nu zal het alleen maar sneller gaan met de stroom mededelingen dat er een kwaal is waarvan men dacht dat het 'geestelijk' fout zit waarvan blijkt dat het allemaal op genen, hormonen of andere lichaamssappen is terug te voeren. Erectieproblemen? Vergeetachtigheid? (de combinatie is niet zo erg...) Allemaal reacties in het lichaam die niet helemaal lopen zoals het moet.

De studierichting psychologie en aanverwanten kunnen worden geschrapt, alle boeken verbrand en de psychiaters omgeschoold tot radiopresentatoren. En dan te bedenken dat er ook nog 'dierpsychologen' zijn! Mensen die de postnatale depressie van een goudvis analyseren...

Sorry...

3 reacties:

Blogger trekschuit zei...

Brainblubber???, als het boven komt vast te zitten moet je het van onder laten stromen. Kan best dat het overspel gen die je bezit, zich gaat vastzetten in de voorste hersenkwab. Mocht alles voor je ogen gaan flikkeren moet je uitkijken. Misschien 1x per jaar een antivirus prik halen bij de dokter. En je moet regelmatig ontspannen, dus EEN ZEILBOOT KOPEN.
He Frank grapje hoor, toffe site, ik zal zo nu en dan even langskomen op je weblog.

groetjes, Trekschuit (j22 ned 137)

18 juni, 2004 15:13  
Blogger trekschuit zei...

Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

18 juni, 2004 15:14  
Blogger trekschuit zei...

waar ben ik.......

18 juni, 2004 15:22  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage